Prikaz slučaja | Dalibor M. – ortodontska terapija

Augmentacija kosti
Augmentacija (nadogradnja) kosti
14. srpnja 2017.
Izbjeljivanje zubi i najčešće tehnike
10. studenoga 2017.
Pacijent:Dob:Fiksni ortodontski aparatić za zube:

Dalibor

26 godina

DAMON system bravica, CuNiTi žice, elastične gumice za inetrmaksilarni vlak, bezmetalne zubne krune od pune keramike

Opis problema

Pacijent nam se obratio zbog problema sa položajem očnjaka za kojeg nije bilo mjesta u zubnom luku. Osim očnjaka, vidljiv je i blagi obostrani križni zagriz, a pacijentu smo skrenuli pozornost na abraziju i istrošenost prednjih gornjih zuba nastalu zbog lošeg položaja zuba. Istrošenost bridova zuba značajno je utjecala na estetiku osmijeha.
Činjenica da pacijent ne boravi stalno u Hrvatskoj te da je često poslovno odsutan na duže vrijeme, predstavljala je problem kojeg smo uspješno zaobišli upotrebom DAMON Systema.

Tijek terapije

Ortodontska terapija je obuhvatila nivelaciju zuba kako bi se izravnala linija osmijeha, postavljanje intermaksilarnih gumica koje je pacijent nosio za korekciju križnog zagriza te pripremu za fiksno-protetsku sanaciju potrošenih zuba u gornjem zubnom luku. Pri kraju terapije pacijent je pripremljen za postavljanje ljuskica na prednjim zubnima.

Zaključak

Upotrebom DAMON systema uspješno smo poravnali zube te unatoč čestom izbivanju pacijenta iz Hrvatske, ortodontska terapija terapije je uspješno provedena. DAMON system je vrlo uspješan u pomicanju zuba i kod pacijenata koji nisu u mogućnosti doći redovito na kontrolu.
Taj sistem pomiče zube laganim i kontinuiranim silama te ne iziskuje čestu aktivaciju i kontrolne preglede. Prednji gornji zubi preoblikvani su radi bolje estetike osmijeha po završetku terapije, a pacijent je bio iznimno zadovoljan postignutim rezultatima. :)

Javite nam se i rezervirajte besplatni pregled! I vi zaslužujete novi i prekrasan osmijeh! ;)

Ispuni naš upitnik potpuno anonimno i saznaj jesi li i ti kandidat za ortodontsku terapiju!

Pročitaj više o posebnim pogodnostima plaćanja i saznaj zašto je upravo Ortodoncija Marelić pravi izbor za tebe! ?

Pogledajte iskustva naših pacijenata i njihove video testimonijale.
Dr. Marelić
Dr. Marelić
Dr. Srđan Marelić specijalist je ortodoncije i beskrajno je posvećen svakom pojedinom slučaju i pacijentu. Studij stomatologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. g. Velika strast za ortodoncijom i želja da svojim pacijentima pruži najbolju moguću uslugu potiče dr. Marelića na kontinuirano usavršavanje i implementaciju najnovijih tehnologija.