Fiksni aparatić za zube ili mobilni? Koje je rješenje prihvatljivije?

Damon ortodontski aparatic prije i poslije
Prikaz slučaja | Nina R. – DAMON ortodontski aparatić za zube
23. veljače 2017.
Ortodontska terapija - Medea
Prikaz slučaja | Medea M.S. – Ortodontska terapija
28. ožujka 2017.
Na prvom pregledu prije početka ortodontske terapije, najčešće pitanje pacijenta je da li će za vrijeme trajanja terapije nositi fiksni aparatić za zube ili mobilni. Iako se na početku pacijentima čini primamljiviji mobilni aparatić zbog svoje jednostavnije primjene: može se jednostavno vaditi iz usta i puno je prihvatljiviji, ima vrlo limitirane mogućnosti liječenja i ispravljanja zubi.

Zbog navedenog smanjuje se učinkovitost postizanja kvalitetnih rezultata i izostaje krajnje zadovoljstvo pacijenta. U modernoj ortodonciji se za postizanje vrhunskih rezultata najčešće koristi fiksni aparatić za zube uz pomoć kojeg postižemo brze, učinkovite i sigurne rezultate. Mobilni aparatić ne može zamijeniti fiksni aparatić za zube u lječenju i ispravljanju zubi iz nekoliko razloga:

- Mobilni aparat može samo gurati zube, rotacija i vertikalni pomak zuba su skoro pa nemogući.

- Kada ispadnu mliječni zubi i izrastu trajni aparat više ne prijanja uz zube kako treba jer su trajni zubi različito oblikovani.

Zbog čega se u određenim situacijama ipak koriste mobilni aparati?

Oni i dalje pronalaze mjesta u ortodontskoj terapiji prillikom ispravljanja i liječenja zubi naših najmlađih pacijenata kojima još uvijek nisu ispali mliječni zubi. Mobilni aparatić koristi se kod male djece u situaciji kad je anomalija vrlo izražena, te se što prije želi započeti sa ortodontskom terapijom. Mobilnim ortodontskim aparatom kod pacijenta kojima je završio rast čeljusti i zuba, nažalost se ne mogu postići učinkoviti rezultati.

Cijena?

Cijena fiksnog aparatića viša je od mobilnog, no ukoliko se uzme u obzir da njime rješavamo sve ortodontske probleme, učinkovitost terapije i konačni rezultat je fantastičan, stoga je razlika u cijeni u potpunosti opravdana.

Pogledajte kako to izgleda u praksi na našem YouTube kanalu i pročitajte više o našim pogodnostima! :)

Zaključak

Ortodont Marelić i tim bit će vam uvijek na raspolaganju i pružiti vam sve potrebne informacije i kontinuiranu podršku kroz sve faze terapije.
Pročitajte više o našim pogodnostima i posjetite nas, prvi pregled je besplatan! ;)

Veselimo se Vašem dolasku!

Ispuni naš upitnik potpuno anonimno i saznaj jesi li i ti kandidat za ortodontsku terapiju!

Pročitaj više o posebnim pogodnostima plaćanja i saznaj zašto je upravo Ortodoncija Marelić pravi izbor za tebe! ?

Opis problema: Pogledajte iskustva naših pacijenata i njihove video testimonijale.
Dr. Marelić
Dr. Marelić
Dr. Srđan Marelić specijalist je ortodoncije i beskrajno je posvećen svakom pojedinom slučaju i pacijentu. Studij stomatologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. g. Velika strast za ortodoncijom i želja da svojim pacijentima pruži najbolju moguću uslugu potiče dr. Marelića na kontinuirano usavršavanje i implementaciju najnovijih tehnologija.