Postupak gingivektomije

Gingivektomija je dio parodontne kirurgije koja se bavi korekcijom zubnog mesa zbog estetskih ili ortodontskih razloga.

.

Gingivektomija iz estetskih i zdravstvenih razloga

Gingivektomija je jedna od metoda koja se primjenjuje u liječenju paradentoze i liječenju paradontalnih džepova, ali danas sve više koristi i u estetskoj dentalnoj medicini. Zahvat se uobičajeno izvodi kirurškom tehnikom ili laserom u općoj anesteziji. U našoj Ortodonciji koristimo tehniku s laserom koja je najmanje invazivna, a vrijeme oporavka minimalno.

Gingivektomija iz ortodontskih razloga

U Ortodonciji Marelić uvjet svake dobre ortodontske terapije je pravilno postavljanje bravica na zube. Ukoliko površina zuba iz bilo kojeg razloga ne pruža dovoljno prostora za idealno pozicioniranje bravice, naši ortodonti u Rijeci pacijentu predlažu gingivektomiju kao brzo i bezbolno rješenje.

Na prednjim zubima se gingivektomija uglavnom izvodi nakon skidanja ortodontskog aparatića, u fazi kada završnim korekcijama osmjehe naših pacijenata pokušavamo učiniti čim savršenijima.

Gingivektomija laserom

Ortodoncija Marelić Rijeka gingivektomiju izvodi po najsuvremenijim standardima, pomoću lasera, koji minimalizira bol i omogućava brz i jednostavan oporavak. Pacijentu prije zahvata dajemo lokalnu anesteziju, bez upotrebe igle, kako bismo u potpunosti odagnali nelagodu. Zahvat je brz i jednostavan, a rezultati odlični.

iLase, dentalni je laser kojeg koristimo u radu u Ortodonciji Marelić. Radi se o, takozvanom 'mekom' laseru, što znači da s njime radimo zahvate prvenstveno na mekim tkivima usne šupljine (gingiva i potporno tkivo zuba, sluznica obraza, nepca, jezika i podjezičnog područja, usnica), ali i na pulpi (‘živcu' zuba), te ga koristimo i za izbjeljivanje zubi.

Područje primjene ove vrste lasera vrlo je široko. Od zahvata na gingivi (zubnom mesu), primjerice gingivoplastika (oblikovanje linije zubnog mesa uz zub), do pomoći u zacijeljivanju sluznice oko implantata.

Pacijenti o nama

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.