Zubni implantati

Zubni implantati najbolje su rješenje bilo da vam nedostaje jedan, nekoliko ili pak svi zubi.

Izgubljeni zub važno je nadomjestiti zbog oralnog, ali i općeg zdravlja. Nedostatak zubi negativno utječe na kvalitetu vašeg svakodnevnog života, vaš izgled i samopouzdanje.

Terapija dentalnim implantatima nudi dugotrajno, funkcionalno i estetsko rješenje koje osigurava zdrave zube i predivan osmijeh.

U Ortodonciji Marelić koristimo Nobel Biocare dentalne implantate premium kvalitete te MegaGen zubne implantate koji su standard u suvremenoj implantologiji. Nakon ugradnje implantata pacijent dobiva implantološku knjižicu u kojoj je naveden datum implantacije te vrsta i veličina implantata.


Što je zubni implantat?A) Tijelo implantata


Titanski vijak ugrađuje se u kost manjim, neinvazivnim kirurškim zahvatom. Stopa uspješnosti implantološke terapije je 95-100%, što ih čini vrlo pouzdanom metodom za zamjenu zuba. Nakon što se implantat stopi s kosti vilice, on zauzima mjesto korijena zuba.

B) Nadogradnja


Izrađena je od titana ili cirkonija i služi kao veza između implantata (vijka) i protetskog rada (krunice).

C) Krunica


Krunica (ili zubni most) može biti načinjena od keramike, cirkonija ili drugog estetskog materijala i trajno je pričvršćena na implantat.

Zubni implantat nadomješćuje izgubljene zube stapanjem s čeljusti. Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta implantata s različitim materijalima, oblikom i karakteristikama obrade.


Prirodni zubi napravljeni su da traju cijeli život, ali ponekad to nije tako. Za opće zdravlje pacijenta i očuvanje drugih zubi, ponekad je potrebno zamijeniti zub s protetskim radom. Danas su zubni implantati najbolji način za zamjenu nedostajućih zuba jer savršeno oponašaju prirodni zub i pomažu u očuvanju koštane strukture i sprječavanju gubitka koštane mase.

Kada se implantat ne može staviti?

U nekim slučajevima umetanje zubnih implantata nije moguće. To može biti zbog loše oralne higijene ili nedostatka kosti čeljusti. Međutim, danas se ovi problemi mogu riješiti pomoću mnogih sigurnih i učinkovitih metoda. Nakon liječenja, specijalist za parodontologiju će usko surađivati ​​s Vašim stomatologom kako bi pronašao najprikladnije rješenje za vaš problem.

Iskustva pacijenata

Zadovoljstvo i velik osmijeh naših pacijenata nam je od iznimne važnosti, kao i njihovo mišljenje.
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.