Inlay, Onalay i Overlay keramički ispuni

Inlay, onlay i overlay su keramički estetski nadomjesci za rekonstrukciju zuba koji se primarno koriste za stražnje zube poput kutnjaka. Oni su zapravo tip proteze koja spada negdje između plomba i krunica. Koriste se za obnovu zuba i odlična su alternativa za klasične krunice u slučajevima gdje je došlo do većeg oštećenja zubne krune, a oštećenje zuba ne zahtijeva izradu nove zubne krunice. Ovom tehnikom dobivamo čvršće i dugotrajnije rješenje, 100% postojanosti boje i visokoestetski rezultat.

Dok se klasični estetski ispuni izrađuju i modeliraju u ustima, kod inlay, onlay i overlay tehnike, iako se bijela ispuna također modelira direktno u ustima, keramička ispuna se modelira u laboratoriju dentalnog tehničara i samo nakon toga se može ugraditi u zub.

Inlay, onlay i overlay razlikuju se jedino u veličini, tj. površini koju prekrivaju. Inlay pokriva centralni dio zuba i pozicioniran je na tvrdo tkivo zuba. Ne pokriva kvržice ili šiljaste dijelove zuba. Onlay ispuni pokrivaju veće područje. Osim što zamjenjuju unutrašnji dio oštećenog zuba, također pokrivaju jednu kvržicu. Dakle, pozicionirane su u dubokom tkivu, ali i na površini za žvakanje na zubu. To pomaže zaštititi oštećeni zub od direktnog tereta žvakanja. Overlay ispuni prekrivaju mnogo veći dio površine za žvakanje zahvaćajući dvije ili više kvržica.

Kod onih pacijenata koji preferiraju minimalno invazivnu terapiju a žele visokoestetski rezultat odabirom tehnike keramičkih ispuna postići ćemo vrhunske rezultate koji spadaju u sam vrh suvremene estetske stomatologije.


Pacijenti o nama

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.