Invisalign - nevidljivi ortodontski aparatić za zube

Invisalign je stvoren radi osmijeha. A što je osmijeh bez predivnih i zdravih zubi? Osmijeh mijenja sve: vaše samopouzdanje, vaš izgled, vaš život, ali i pozitivno utječe i na ljude oko vas.
S Invisalign mobilnim aparatom za zube postizanje osmijeha o kojem ste oduvijek maštali, postalo je vrlo jednostavno i moguće.

Invisalign


Invisalign je američka tehnologija ispravljanja zubi pomoću niza prozirnih, prijenosnih aparatića za zube (alignera, folija) koji su izrađeni posebno za vaše zube. Prozirnim aparatićem zubi se pomiču lagano kroz određeni vremenski period prema projiciranom konačnom i željenom položaju. Praktičan, bezbolan i namjenjen za lako skidanje, Invisalign® aparat transformira vaš osmijeh bez narušavanja kvalitete vašeg života.

Invisalign je razvijen 1997. godine u Americi, a njihovu tehnologiju koristi više od 80 zemalja, među kojima se nalazi i Hrvatska. Do danas više od 1,7 milijuna ljudi ispravilo je svoje zube na ovaj način, a terapija se izvodi pomoću plastičnih udlaga (od 15 do 40 po slučaju) koje su točno kompjuterski izrađene za pojedinog pacijenta. Ove prozirne udlage su mobilne te ih pacijent nosi po dva tjedna, 24 sata dnevno, osim kada jede i pere zube u kojem slučaju je potrebno skinuti aparatić.

Iako danas postoje brojne kopije ovog sustava, Invisalign ima najviše patenata iz ovog područja te kontinuirano radi na poboljšanju i napretku svoje tehnologije. Gotovo 2 milijuna zadovoljnih pacijenata garancija su neupitne kvalitete i pouzdanosti.


Gotovo

3000000

zadovoljnih pacijenata garancija su neupitne kvalitete i pouzdanosti.


Ortodont izrađuje plan terapije nakon uzimanja otisaka, fotografiranja zubiju pacijenta i analize RTG snimaka, kao i za svaku drugu ortodontsku tehniku npr. fiksni ili mobilni aparat. Otisak se zatim šalje u Invisalign institut gdje se, prema izrađenom 3D modelu, izrađuje prema uputama ortodonta. Pomak zubiju ortodont prati po postavljenom planu te ponovno prekontrolira i šalje preinake za izradu novih udlaga ili radi potrebne korekcije.

Ovim sistemom pacijent može točno vidjeti kako se zubi pomiču i kakav rezultat bi trebao biti.

Invisalignom nije moguće riješiti sve vrste ortodontskih anomalija, tako da nisu svi pacijenti s ortodontskom anomalijom prikladni kandidati za ovu tehniku i neki ipak moraju nositi klasičan fiksni aparat za zube. Osim odraslih osoba, Invisalign mogu nositi i djeca i tinejdžeri.

Invisalign terapije

U Ortodonciji Marelić pružamo vrhunsku uslugu ispravljanja zubi originalnom Invisalign tehnologijom, a koristimo slijedeće tehnike:

Javite nam se da dogovorimo vaš BESPLATAN PRVI PREGLED.

DOGOVORITE TERMIN

Cijena Invisalign prozirnog aparatića i terapije

INVISALIGN FULL

 • prigodno za rješavanje težih anomalija zubi
 • neograničen broj udlaga (obično od 30 do 40 po čeljusti), ovisno o stupnju anomalije
 • ispravak u tijeku terapije - ukoliko prvobitni plan terapije ne ide kako je zamišljen, pacijent ima pravo na ponovni plan terapije i novi set udlaga u trajnju do 5 godina od početka terapije (plaća se samo uzimanje novih otisaka)
 • 28.500,00 kn
U cijenu su uključeni svi dijagnostički postupci – otiskivanje i gnatometrija, fotografiranje zubiju, analiza rtg snimaka (ortopantomogram i LL - kefalometrija), plan terapije i početni set udlaga (30-40), mid corse corretion i refiment.
Dodatni troškovi
 • uzimanje novih otisaka i fotografiranje – 750,00 kn
 • izrada pojedinačne udlage u slučaju gubitka – 900,00 kn
INVISALIGN TEEN

 • za rješavanje težih anomalije zubiju kod djece i mladih
 • neograničen broj udlaga (obično od 30 do 40 po čeljusti), ovisno o stupnju anomalije zubiju
 • ispravak u tijeku terapije - ukoliko prvobitni plan terapije ne ide kako je zamišljen, pacijent ima pravo na ponovni plan terapije i novi set udlaga u trajnju do 5 godina od početka terapije (plaća se samo uzimanje novih otisaka)
 • indikator nošenja udlaga
 • 29.000,00 kn
U cijenu su uključeni svi dijagnostički postupci – otiskivanje i gnatometrija, fotografiranje zubiju, analiza rtg snimaka (ortopantomogram i LL - kefalometrija), plan terapije i početni set udlaga (30-40), mid corse corretion i refiment.
Dodatni troškovi
 • uzimanje novih otisaka i fotografiranje – 750,00 kn
 • izrada pojedinačne udlage u slučaju gubitka – 900,00 kn
INVISALIGN LITE

 • prigodno za male razmake između zuba do maksimalno 14 udlaga za svaku čeljust, odnosno ukupno 28 udlaga
 • mogućnost izrade jedne dodatne udlage pri kraju terapije za dobivanje boljih rezultata
 • pacijent u tijeku terapije ima pravo na jedan besplatni ispravak
 • ako rezultat nije zadovoljavajući može se „prebaciti“ na Invisalign® full ili Invisalign® teen (uz dodatno plaćanje)
 • 22.000,00 kn
U cijenu su uključeni svi dijagnostički postupci – otiskivanje i gnatometrija, fotografiranje zubiju, analiza rtg snimaka (ortopantomogram i LL - kefalometrija), plan terapije i početni set udlaga (14 udlaga), mid corse corretion i refiment.
Dodatni troškovi
 • dodatna završna udlaga – 1.600,00 kn
 • izrada pojedinačne udlage u slučaju gubitka – 900,00 kn
INVISALIGN i7

 • koristi se za izuzetno male kompresije i razmake između zubiju
 • do maksimalno 7 udlaga za svaku čeljust, odnosno ukupno 14 udlaga
 • ako rezultat nije zadovoljavajući može se „prebaciti“ na Invisalign lite®, Invisalign full® ili Invisalign teen® (uz dodatno plaćanje)
 • 11.500,00 kn
U cijenu su uključeni svi dijagnostički postupci – otiskivanje i gnatometrija, fotografiranje zubiju, analiza rtg snimaka (ortopantomogram i LL - kefalometrija), plan terapije i početni set udlaga (7 udlaga), mid corse corretion i refiment.
Dodatni troškovi
 • pacijent plaća svaki ispravak – 1.600,00 kn
 • izrada pojedinačne udlage u slučaju gubitka – 900,00 kn

Odustajanje od Invisalign terapije

Ukoliko pacijent odustane od terapije Invisalign tehnologijom, nije moguć povrat iznosa za:
 1. Obavljenu dijagnostiku i plan terapije - 750,00 kn
 2. Obavljenu dijagnostiku, plan terapije te napravljen Clinchek® od strane Invisaligna® - 2.500,00 kn
 3. Obavljenu dijagnostiku, plan terapije, napravljen Clinchek® od strane Invisaligna® te poslana potvrda o prihvaćanju Clinchek® što automatski znači da Invisalign® kreće u izradu udlaga i tereti ordinaciju za sve troškove – 2.500,00 kn

Clinchek® softver je kompjuterski program koji na temelju prikupljenih podataka o korisniku (fotografije i RTG slike zubiju) precizno prikaže pomake zuba i konačni rezultat terapije. Nakon tog koraka kreće se u izradu samog Invisalign mobilnog aparata za zube.

Izrada Clincheka® uključena je u cijenu terapije, no u slučaju odustajanja od terapije naplaćuje nam se posebno, što od nas zahtijeva pokrivanje tog troška.

Ukoliko nakon prezentacije i predloženog plana terapije klijent odustane od daljne terapije i izrade Clincheka® te se odluči za neku drugu vrstu terapije, plaćeni iznos od 750,00 kn za dijagnostiku i plan terapije ulazi u cijenu odabrane terapije.

Prema Invisalign standardu, svaki klijent obvezan je prije početka terapije potpisati standardni Invisalign® informativni pristanak u kojem se nalaze sve relevantne informacije o terapiji.

Iskustva pacijenata

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.