Keramičke zubne ljuskice

Keramičke zubne ljuskice predstavljaju jedan od najmodernijeg pristupa u rješavanju estetskih problema u modernoj dentalnoj medicini.

Dentalne ljuskice su izuzetno tanki protetski nadomjesci s trajnim efektom koji se postavljaju na površinu zuba. Savršeni su za prikrivanje nepravilnosti, oštećenosti i pigmentacije zuba i za trenutnu transformaciju osmjeha.

Korištenje zubnih ljuskica je idealan izbor za one koji žele pokriti sitne nedostatke. U praksi se mogu primijeniti ili pojedinačne ljuskice, ili cijeli niz ljuskica za potpuni make-up osmjeha. Među svim estetskim postupcima koji postoje u stomatologiji, primjena porculanskih ljuskica je ona koja najmanje oštećuje caklinu, a pruža prirodan izgled zuba.

Izrađivanju svake ljuskice tehničar pristupa potpuno individualno te se zbog toga izgled vašeg novog osmijeha može u potpunosti prilagoditi vašem licu, tenu i vašim zahtjevima. Rezultat je predivan osmijeh.

Koraci u postavljanju zubnih ljuskica:

Prije izrade ljuskica potrebna je konzultacija s jednim od naših specijalista.

Prilikom dogovora obavljamo kompletan pregled usne šupljine i slušamo vaše želje i očekivanja. Zatim fotografiramo vaše zube i analiziramo ih te predlažemo najbolje rješenje i plan liječenja za vas.

Kada pronađemo cilj koji treba ostvariti, započinjemo postupak izrade zubnih ljuskica. Prije svega moramo provjeriti zdravlje zubi i, ako je potrebno, intervenirati kako bi ih izliječili.

Prvi korak postupka podrazumijeva zubni dojam, nakon čega slijedi izbor odgovarajuće nijanse boje koja mora točno odgovarati boji vaših prirodnih zuba.

Drugi korak uključuje brušenje zuba te uklanjanje oko 0,5 mm cakline, nakon čega slijedi pažljivo čišćenje zuba i njihova priprema za cementiranje i nanošenje ljuskica. Nakon završetka, ljuskice će se savršeno držati za zube, dajući mu apsolutno prirodan izgled.

Keramičke zubne ljuskice idealne su za rješavanje estetskih problema na inače zdravim zubima kao što su:

 • Ispravljanje boje zuba;
 • Ispravljanje oblika zuba;
 • Ispravljanje gustoće zubi;
 • Poboljšavanje ukupnog osmijeha;
 • Popunjavanje prostora između zuba;
 • Produljenje kraćih zuba;
 • Zamjenu loših ispuna.

U tim slučajevima, keramičke ljuskice su najbolje rješenje za dugoročni rezultat, jer nemaju pigmentacijske karakteristike, za razliku od ostalih kompozitnih materijala. Sa zubnim ljuskicama zubi će ostati bijeli i neće patiti od tipičnih oštećenja uzrokovanih pušenjem, čajem i kavom.


Pacijenti o nama

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.