Lasersko izbjeljivanje zubi

Estetski postupak u dentalnoj medicini kojim se posvjetljuje nijansa zubi kako bi izgledali mlađi, zdraviji i ljepši, naziva se lasersko izbjeljivanje zubi.

Mnogi pacijenti nakon ortodontske terapije u kojoj su njihovi zubi postavljeni u idealan položaj, žele da su im zubi što idealnije, svjetlije boje.

Izbjeljivanje zubi je estetski postupak u dentalnoj medicini kojim se posvjetljuje nijansa zubi te kako bi izgledali bjelji, mlađi, zdraviji i ljepši.

Postoji mnogo faktora koji utječu na boju zuba. Unutarnji faktori mogu biti omjer količine unutarnjeg, žućeg tkiva zuba-dentina, i vanjskog, svjetlijeg-cakline te obojenja uzrokovana lijekovima. Na njih se ne može utjecati i oni određuju osnovnu boju zuba.

Izbjeljivanjem se utječe na vanjska obojenja zuba, uzrokovana pušenjem i konzumacijom obojenih pića i hrane, kao i obojenja uzrokovana devitalizacijom pojedinih zuba.

Postoji nekoliko vrsta izbjeljivanja, a u Ortodonciji Marelić preporučujemo izbjeljivanje zubi u ordinaciji pod nadzorom stručnjaka, budući da je, u odnosu na ‘kućna’ sredstva, dokazano sigurno.

Opis tretmana

Prije tretmana svakom pacijentu obavezno provjerimo parodontalni status, odstranimo sve meke (plak) i tvrde (kamenac) naslage na zubima te provjerimo postojeće ispune.

Izbjeljivanje zubi u našoj ortodonciji u Rijeci obavlja se uz upotrebu lasera. Tremtan izbjeljivanja laserom potpuno je bezbolno i sigurno, te ne uzrokuje nikakva oštećenja zubne cakline.

Sam pojedinačni tretman traje 20-ak minuta zbog čega se vrlo brzo možete vratiti svojim obavezama.

Vrlo je važno naglasiti da je lasersko izbjeljivanje zubi pogodno za osobe s osjetljivim zubima u odnosu na druge metode koje su poznate po izazivanju određenih posljedičnih reakcija

Nakon izbjeljivanja zubi pacijenta posebno instruiramo da izbjegava začinjena i obojena pića i jela i neko vrijeme prekine pušenje te mu dajemo detaljne upute o pravilnoj oralnoj higijeni kako bi rezultati izbjeljivanja zuba bili dugotrajni.

Za održavanje idealne željene nijanse zuba potrebno je ponavljati proces izbjeljivanja u intervalima dogovorenima s doktorom dentalne medicine.

Kandidati za laserski tretman izbjeljivanja zubi

Lasersko izbjeljivanje zubi idealno je za sve osobe koje imaju zdrave zube, ali nije preporučljivo za djecu mlađu od 16 godina, trudnica i dojilja.

Također, kontraindikacije za izbjeljivanje zuba postoje i kod osoba koje imaju zube s frakturama cakline, izraženim gubitkom cakline, izrazito tamne zube ili zube s velikim ispunama i fasetiranim krunama.

Prednosti laserskog izbjeljivanja zubi

1. vidljivi rezultati u promijeni boje zuba već nakon prvog posjeta
2. pogodan za osobe s osjetljivim zubima
3. kratko vrijeme trajanja tretmana
4. izbjeljivanje pod nadzorom stručnjaka

Pacijenti o nama

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.