Ortodontska terapija mobilnim aparatićima

Uspjeh ortodontske terapije u kojoj se koristi mobilni aparatić za zube, ovisi o disciplini pacijenta u pravilnom pridržavanju uputa i redovitom nošenju mobilnog ortodontskog aparatića.

Postoji više vrsta mobilnih ortodontskih aparata, pogledajte koje vam nudi naša ortodoncija .

Mobilni aparatić za zube može biti za jednu ili obje čeljusti, ali svima je zajedničko da ih pacijenti samostalno mogu staviti i izvaditi iz usta. Mobilni ortodontski aparat je iznimno efikasan, jer njima možemo pomicati čeljusti i zube te ih u pravilu izrađujemo za naše male pacijente koji još imaju mliječne zube. Obično se propisuju u prvoj fazi ortodontske terapije do nicanja trajnih zuba nakon čega terapiju nastavljamo fisknim ortodontskim aparatićima.

Potrebno je naglasiti da uspjeh terapije ovisi o disciplini pacijenta u pravilnom pridržavanju uputa i redovitom nošenju.

Mobilne ortodontske aparatiće potrebno je nositi svaki dan minimalno 8 sati, ovisno o problematici.

Kontrolni pregledi obavljaju se svakih 6 do 8 tjedana kada se podešava aparat.
Terapija mobilnim aparatima u pravilu traje oko 12 mjeseci do dvije godine nakon čega slijedi terapija fiksnim ortodontskim aparatom.

Mobilni aparati u sebi ponekad sadrže i vijak. Okretanjem vijka aparat se širi pa dolazi do pomicanja zuba te širenja zubnog luka. Vrlo je bitno redovito i savjesno nositi aparat jer će se samo tako postići željeni rezultati.

Mobilne aparatiće se nošenja treba dobro oprati i osušiti kako se na njima ne bi zadržavao kamenac.

Po željama naših pacijenata mobilni aparatić u Rijeci naš tim može izraditi u različitim bojama kako bi bili extra cool :)

Cijena mobilnog aparatića u našoj ortodonciji u Rijeci

Cijena ortodontskog aparata ovisi o svakom pojedinom tretmanu te mnogim parametrima ortodontske terapije, no cijena mobilnog aparata za zube počinje od 1.850 kn.

Iskustva pacijenata

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.