Prikaz slučaja | Medea M.S. – Ortodontska terapija

Fiksni aparatić za zube ili mobilni? Koje je rješenje prihvatljivije?
3. ožujka 2017.
Fiksni aparatić Damon prikaz slučaja - Ana M.
Prikaz slučaja | Ana M. – Fiksni aparatić DAMON
12. travnja 2017.
Ortodontska terapija - Medea
U ovom prikazu slučaja opisat ćemo tijek terapije u kojoj smo koristili fiksni DAMON aparatić za zube, koji je omogućio zdravlje i estetiku osmijeha naše pacijentice.

Pacijent:Dob:Fiksni ortodontski aparatić za zube:

Medea

14 godina

DAMON Q, CuNiTi žice, TMA žiceOpis problema

Pacijentica je prije početka terapije imala problem nesrazmjera u veličinama kruna zuba i raspoloživog prostora u zubnom luku. Manjak prostora za pravilan smještaj zuba dovodi do iskrivljenja i rotacija zuba koji osmjeh čini neestetski. Zbog nesrazmjera u veličini zuba i raspoloživog prostora, bočni sjekutić se nalazio u obrnutom prijeklopu.

Tijek terapije

Napravljena je nivelacija zuba koja je podrazumijevala ravnanje linije osmijeha kako bi se postigla savršena simetrija i harmonija osmijeha. Izvršena je korekcija obrnutog prijeklopa bočnog sjekutića, te je DAMON aparatić za zube djelovao na proširenje zubnih lukova čime je postignut vidljivo širi osmijeh.

Zaključak

Pravilan položaj zubi u čeljusti od iznimne je važnosti za postizanje ravnomjernog prijenosa žvačnih sila koje opterećuju pojedine zuba. Ispravljanjem zuba i obrnutog prijeklopa sjekutića, pacijentici je osim iznimne funkcionalnosti pružena vrhunska estetika osmijeha. :)   Javite nam se i rezervirajte besplatni pregled! I vi zaslužujete novi i prekrasan osmijeh! ;)

Ispuni naš upitnik potpuno anonimno i saznaj jesi li i ti kandidat za ortodontsku terapiju!

Pročitaj više o posebnim pogodnostima plaćanja i saznaj zašto je upravo Ortodoncija Marelić pravi izbor za tebe! ?

Opis problema: Pogledajte iskustva naših pacijenata i njihove video testimonijale.
Dr. Marelić
Dr. Marelić
Dr. Srđan Marelić specijalist je ortodoncije i beskrajno je posvećen svakom pojedinom slučaju i pacijentu. Studij stomatologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. g. Velika strast za ortodoncijom i želja da svojim pacijentima pruži najbolju moguću uslugu potiče dr. Marelića na kontinuirano usavršavanje i implementaciju najnovijih tehnologija.