Prikaz slučaja | Ana M. – Fiksni aparatić DAMON

Ortodontska terapija - Medea
Prikaz slučaja | Medea M.S. – Ortodontska terapija
28. ožujka 2017.
Zubni implantati – najčešća pitanja
25. travnja 2017.
Fiksni aparatić Damon prikaz slučaja - Ana M.
U ovom prikazu slučaja opisat ćemo tijek terapije u kojoj smo koristili fiksni aparatić za zube - DAMON, koji je uz dodatnu dentalnu terapiju omogućio zdravlje i estetiku osmijeha naše pacijentice.

Pacijent:Dob:Fiksni ortodontski aparatić za zube:

Ana

38 godina

DAMON Q, CuNiTi žice, TMA žiceOpis problema

Pacijentica ima urođeni nedostatak dva zuba u donjoj čeljusti. Zubi u gornjoj čeljusti su zarotirani. U podlozi svih problema je koštani nesrazmjer koji se u pravilu teže rješava u odrasloj dobi. Zbog promjene boje zuba došlo je zbog liječenja.

Tijek terapije

Kako bismo uspješno rješili problem, provedena je ortodontska terapija u kojoj smo koristili fiksni aparatić za zube - DAMON Q bravice i intemaksilarni gumeni vlak kojim smo napravili korekciju položaja donje čeljusti. Nakon što smo postigli poravnanje zubi, bilo je potrebno napraviti pripremu za postavljanje implantata, na način da smo otvorili prostor u zubnom luku za umetanje zubi koji nedostaju. Kako bi nakon nošenja ortodontskog aparatića zubi zasjali u punom sjaju, zube smo izbjelili uz upotrebu lasera, kojim se postižu vrhunski rezultati na potpuno siguran i bezbolan način. Kako bismo napravili osnovu za daljnje protetske radove kao što su postavljanje implantata i metal keramičke krunice na implantatima, bilo je potrebno koristiti estetske kompozitne nadogradnje za zube u fronti.

Zaključak

Uspješna ortodontska terapija, ključna je za provođenje uspješne implantoprotetske rehabilitacije. Uz aparatić za zube i cjelokupnom ortodontskom terapijom, postignut je savršen zagriz i ostvarena vrhunska estetika osmijeha. Pacijentica je izuzetno zadovoljna te sada ponosno pokazuje svoj novi osmijeh. :) Javite nam se i rezervirajte besplatni pregled! I vi zaslužujete novi i prekrasan osmijeh! ;)

Ispuni naš upitnik potpuno anonimno i saznaj jesi li i ti kandidat za ortodontsku terapiju!

Pročitaj više o posebnim pogodnostima plaćanja i saznaj zašto je upravo Ortodoncija Marelić pravi izbor za tebe! ?

Pogledajte iskustva naših pacijenata i njihove video testimonijale.
Dr. Marelić
Dr. Marelić
Dr. Srđan Marelić specijalist je ortodoncije i beskrajno je posvećen svakom pojedinom slučaju i pacijentu. Studij stomatologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. g. Velika strast za ortodoncijom i želja da svojim pacijentima pruži najbolju moguću uslugu potiče dr. Marelića na kontinuirano usavršavanje i implementaciju najnovijih tehnologija.