Radiološke usluge

Panoramski snimak

U suvremenoj stomatologiji panoramski RTG snimak neizostavni je dio svakog planiranja zahvata u dentalnoj medicini. Na panoramskoj slici vidljive su koštane strukture nevidljive golim ljudski okom te se može i bez kliničkog pregleda pacijenta donekle odrediti stanje zuba. Doktori medicine na osnovi RTG snimka mogu zaključiti koji su zubi problematični i što je najvažnije koji su zubi vrijedni truda spašavanja a koji su zubi nažalost nepovratno izgubljeni te im slijedi ekstrakcija. Osim navedenog na panoramskoj RTG snimci vidljiva je i količina raspoloživog koštanog tkiva potrebnog za sigurnu implantaciju dentalnih implantata. Panoramski RTG snimak je nažalost snimak dvodimenzionalnog karaktera pa se svako mišljenje stvoreno na osnovi takvih snimaka ipak mora potvrditi kliničkim pregledom ili 3D CT snimkom čeljusti. Unatoč svojim nedostatcima panoramska RTG snimka standardni je zahvat u našoj ordinaciji i omogućuje brzu procjenu stanja zubi, inicijalno planiranje terapije, a izvrstan je alat za komuniciranje problema pacijentima.

3D dijagnostika

Posljednjih godina vrhunska dentalna implantologija nezamisliva je bez 3D dijagnostike koštanih struktura. Ona nam omogućuje da prije svake implantacije proučimo koštane strukture u detalje, predvidimo moguće probleme i izbjegnemo komplikacije. Uvidom u potencijalne manjkavosti kosti implantolog se može unaprijed pripremiti te izvesti operaciju bez nepotrebnih iznenađenja, a time i sam zahvat kraće traje te je ugodniji za pacijenta. Implantolog može na osnovi 3D analize koštanih struktura lica predvidjeti augmentaciju kosti , izabrati potrebnu veličinu implantata te unaprijed odrediti potencijalno mjesto implantacije. Analitičkim pristupom našim pacijentima omogućujemo sigurnu primjenu dentalnih implantat


Pacijenti o nama

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.