Case Study | Maja Kordić Sekulić – suradnja s pacijentom prilikom ortodontske terapije

Cvitan Roko i korekcija dvojki koje strše u Ortodonciji Marelić.
Case Study | Cvitan Roko – gornje dvojke koje strše prema van
14. lipnja 2022.
Case Study | Mateo Resman – estetika zuba
24. kolovoza 2022.
marelic-tijek-ortodontske-terapije

Na primjeru slučaja naše pacijentice Maje Kordić Sekulić možete vidjeti kako izgleda proces ortodontske terapije i korigiranja zubi koji je u tijeku.Pacijent: Maja Kordić Sekulić
Dob: 1981. godište
Razlog dolaska: Pacijentica dolazi zabrinuta zbog estetike zuba s velikom motivacijom za korekciju prema pravilima koje ortodont predlaže.

Tijek ortodontske terapije

Upit pacijenta: Pacijent dolazi zabrinuta zbog estetike zubi.
Ortodontska dijagnoza: Obostrano klasa II, duboki zagriz, zbijenost gornjih zuba s retruzijom zuba 11 i 21
Trajanje ortodontske terapije: travanj 2021.

Tijek terapije


Redovitim dolascima na kontrole i pravilnim nošenjem intermaksilanih gumica, kod Maje su u nešto više od godinu dana postignuti sjajni rezultati te se njena terapija bliži kraju. Motiviranost pacijenta vrlo je važna za pozitivni ishod ortodontske terapije, kako kod mlađih, tako i kod starijih pacijenata. Kada se napokon odluče na taj korak, pacijenti odrasle dobi vrlo su odlučni u svome putu do novog osmijeha i često se pitaju zašto to nisu učinili ranije, no nikada nije kasno.

Svaki nedolazak na kontrolu ili nenošenje gumica prema uputama, produljuje ortodontsku terapiju za nekoliko mjeseci. Ono što također nepovoljno djeluje na terapiju je loše održavanje oralne higijene uz posljedičnu upalu zubnog mesa ili nastanak karijesa. Maja se svih naših pravila vrijedno pridržava i ponosno se smiješi sa svojim aparatićem!


Provjeri više o slučaju i javi nam se za besplatne konzultacije.

Kontakt podaci