Zubne proteze

Proteze se mogu podijeliti u tri kategorije:

 • fiksne proteze
 • proteze koje se mogu skidati
 • i u specifičnim situacijama kombinacija kombiniranih radova, odnosno kombinacija fiksnog rada-krunice ili mosta i mobilnog dijela koji čini sama proteza.
Protetika je grana stomatologije koja se fokusira na zamjenu izgubljenih zuba i mekanih dijelova tkiva ili estetsko korigiranje postojeći zubi za bolju funkcionalnost i izgled. Pod protetikom smatraju se proteze, mostovi, krunice i ljuskice. Drugim riječima, protetika je usmjerena poboljšanju kvalitete zdravlja .

Fiksni protetski rad

Fiksna proteza radi se kada postoji nekoliko zdravih zuba ili implantata koji imaju ulogu zuba "nosača". Može se postaviti kada nedostaje jedan ili više oštećenih zuba. Glavna osobina ove proteze je što si ju pacijent ne može sam izvaditi.

Fiksni rad trajno je cementiran na preostalim zubima nosačima, a sama proteza fiksira se na njih pomoću skrivenih pričvrsnih elemenata koji nisu vidljivi kad se proteza umetne u usta.

Proces postavljanja fiksne proteze ovisi o stanju pacijentovih zubi, a važno je naglasiti da se prije postavljanja fiksne zubne proteze nosi mobilna proteza čija je funkcija zaštita brušenih zubi dok fiksni rad ne bude gotov.

Fiksni protetski rad djeli se na:

  1. krunice - ako je riječ o nadomjesku jednog zuba
  2. mostove - ako je riječ o pričvršćivanju nadomjeska na susjedne zube
  3. potpune proteze - obično pričvršćene na zubne implantate, a postavljaju se kod djelomične ili potpune bezubosti

Prednosti ovakve proteze je njena fiksiranost i nemogućnost ispadanja te ponašanje s protezom kao i s pravim zubima.Cijena od 658 €

Iskustva pacijenata

Zadovoljstvo i velik osmijeh naših pacijenata nam je od iznimne važnosti, kao i njihovo mišljenje.
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.