Zašto se odlučiti za Damon ortodontski aparatić?

Damon bravice najbolje je što moderna ortodoncija trenutno nudi.
Fiksni ortodontski aparat kojeg čine Damon ortodontske bravice isporučuje znatno više od ravnih zuba.

Uz Damon aparatić pomak zuba je brži, a ortodontska terapija je kraća zbog niskog trenja između žičanih lukova i bravica. Naime, ostali sustavi imaju veće trenje pa se zubi sporo pomiču.
Aparat je ugodniji za nošenje jer su bravice izrazito zaobljene i malih dimenzija. Za razliku od Damon ortodontskog aparata, ostali sustavi su veći i izbočeniji te više žuljaju meko tkivo obraza i usana.

Zubi su manje osjetljivi i izostaje jaka bol tijekom nošenja zbog korištenja malih sila pri pomaku zuba. Kod ostalih sustava jake sile pritišću zube pa se javlja bol.
Razmak između kontrolnih pregleda je duži zbog korištenja visokoelastičnih žičanih lukova. Žice ostalih sustava treba više puta aktivirati te je potrebno češće dolaziti u ordinaciju na kontrolne preglede.

Uspješno smo završili više od

1000

terapija koristeći Damon ortodonske aparate


“Damon bravice su dobra investicija u zdravlje
i ljepotu vaših zuba.”

dr. Srđan Marelić, specijalist ortodont

Kontrolni pregledi i prilagođavanje aparata traje kraće zbog inovativnog oblika bravica. Bravice drugih ortodontskih aparata imaju kompliciranije tehničko rješenje pa duže traje ugađanje aparata.
Pomak zuba je sigurniji i precizniji zbog velikog spektra različitih oblika bravica. Ostali sustavi imaju iste bravice za sve ortodontske probleme i nisu prilagođeni različitim potrebama.

Zbog kompaktnog oblika bravice, ne zahtijevaju česte izmjene zbog defekta. Kod ostalih sustava bravice su podložnije defektima koji zahtijevaju čestu izmjenu bravica.
Zbog lakoće kojom se širi zubni luk upotrebom Damon ortodontskog aparatića, nije potrebno vaditi zdrave zube kako bi se svi smjestili u zubni luk. Kod ostalih sustava javlja se veći postotak potrebe za vađenjem zuba kako bi se svi zubi poredali u luku.

Zbog brojnih prednosti Damon sistema, naše ortodontske terapije fiksnim aparatima ugodne su i uspješne, te znatno kraće traju. Od početka upotrebe Damon sustava imamo primjetno manje vađenja zuba, a kontrolni pregledi su ugodniji i kraći.

Naši pacijenti su zadovoljniji jer su Damon bravice estetski zadovoljavajuće, bol je minimalna i ne trebaju često dolaziti u ordinaciju na uštimavanje aparata, a posebno su sretni jer ne trebaju vaditi zube.

Da su Damon bravice uistinu najbolje što moderna ortodoncija nudi govori i činjenica da smo posljednjih godina uspješno završili preko 600 slučajeva, na zadovoljstvo naših pacijenata.

Pacijenti o nama

Naši pacijenti dio su velike obitelji Ortodoncije Marelić i njihovo mišljenje od iznimne nam je važnosti
 • Mandić Eva - ortodontska terapija
  Mandić Eva pacijenti o ortodonciji marelicMoje iskustvo je bilo pozitivno i ugodno, a rezultatom sam više nego zadovoljna! Dugotrajan trud se isplatio :)
  Eva Mandić
  Zadar
 • Pacijentica Martina Kauzlarić
  Martina_Kauzlarić_tekst

  Hello! Ja sam Martina Kauzlarić, kod doktora Marelića prvi put sam došla u 6. mjesecu 2011. god. s katastrofalnim zagrizom. (I da napomenem: prije toga sam 9 god. nosila mobilni aparat!!! Nakon prestanka nošenja zubi su mi se skroz razmjestili) Nakon stavljanja fiksnog aparata, godinu dana kasnije, zubi su mi izgledali bolje nego ikad!!! I tako je i danas (2015. god.)

  Martina Kauzlarić
  Hreljin
 • Pacijentica Kanazir Marta
  Marta Kanazir

  Ovim putem željela bih pohvaliti i zahvaliti se cijelom timu Ortodoncije Marelić, posebno dr. Mareliću na dosadašnjoj terapiji i suradnji. Od mog prvog posjeta ordinaciji, doktor je uvijek bio dostupan za sve moje upite, nikad nisam čekala mjesecima termine, naprotiv, već se ordinacija prema meni prilagođavala zbog mog posla. Moje iskustvo tokom cijele terapije je apsolutno pozitivno u svakom pogledu, baš zbog profesionalnosti dr. Marelića te cijelog tima, nikada nisam imala probleme s fiksnim aparatićem, nikakve dodatne bolove, oštećenja, infekcije. Ono što me najviše iznenadilo je brzina kojom su se moji zubi izravnali i efikasnost cijele terapije. I sad, po završetku cijele terapije, nakon što smo skinuli aparatić, sve što mi je dr. Marelić rekao i što smo dogovorili, sve je apsolutno napravljeno. Hvala cijeloj Ortodonciji Marelić, što ste vratili moj osmijeh na lice.

  Marta Kanazir
  Rijeka
 • Pacijentica Iva Paris
  Iva Paris

  Moje iskustvo s ordinacijom Marelić je vrlo pozitivno. Cijela terapija, od postavljanja do skidanja, trajala je 13 mjeseci, a rezultat je izvanredan, konačno se opušteno mogu smijati, a da rukom ne pokrivam zube. Cijeli tim je vrlo opušten i pozitivan, a istovremeno temeljit i predan svom poslu.

  Iva Paris
  Boljun
 • Pacijentica gđa. Miličević-Vukoja
  Tea Miličević Vukoja

  Izuzetno sam zadovoljna rezultatima terapije u Ortodonciji Marelić. Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali i ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i za svoju kći.

  Tea Miličević Vukoja
  Rijeka
 • Pacijentica Tamaris Kalabrić
  Tamaris Kalabrić

  Uvijek susretljivi, iako dolazim sa otoka, uvijek su spremni izaći u susret za probne termine. Vrlo zadovoljna uspjehom.

  Tamaris Kalabrić
  Mali Lošinj
 • Pacijent Alfred Franković
  Alfred Franković

  U ordinaciju dr. Marelića smo došli na preporuku. Preporuka se pokazala odličnom. Jedna kćer je ispravila zube za godinu dana i bili smo super zadovoljni uslugom i rezultatom. Sada smo na terapiji sa mlađom kćeri, te je to dovoljna preporuka. Kada riješimo djecu idemo dalje…

  Zadovoljan tata, Alfred Franković
  Rijeka
 

Obratite nam se s punim povjerenjm, pobrinut ćemo se da dobijete osmijeh kakav ste oduvijek željeli.