Ortodoncija za djecu

Vrijeme je da postavite temelje za zdrav i prekrasan osmijeh vašeg djeteta. Zakažite prvi, besplatni ortodontski pregled u Ortodonciji Marelić. Specijalist ortodoncije, dr. Marelić učinit će prvu, inicijalnu procjenu stanja. Ako već posjedujete nešto od dijagnostike, poput RTG snimke koja nije starija od 6 mjeseci, svakako ju ponesite sa sobom.

Ono što je najbitnije jest da se stanje u usnoj šupljini vašeg djeteta procijeni na vrijeme te da se situacija kontinuirano prati kako bi pravodobno i u najboljem mogućem trenutku postavili ortodontski aparatić s kojim ćemo postići željene rezultate.

S ortodontskom terapijom treba krenuti na vrijeme kako bi se spriječili dodatni troškovi te kako bi se zubi korigirali na optimalan način.

Kada je najbolji trenutak za postavljanje ortodontskog aparata?

Idealno vrijeme za postavljanje fiksnog ortodontskog aparata kod djece je tijekom puberteta. No bitno je doći na prvi ortodontski pregled već između sedme i devete godine tj. kada djetetu izrastu svi trajni sjekutići kako bi mogli pratiti razvoj situacije.

Kako znati treba li dijete započeti s ortodontskom terapijom?

U pravilu bi stomatolog koji vodi vaše dijete trebao učiniti preporuku i uputiti dijete specijalistu ortodoncije.

Ako niste sigurni treba li vaše dijete ortodontsku terapiju, postoje određeni znakovi i manifestacije koje ne bi trebali zanemariti:

Rani, kasni ili nepravilni gubitak mliječnih zuba


Poteškoće pri žvakanju ili griženju


Disanje na usta


Sisanje palca nakon pete godine


Zbijeni, razmaknuti ili krivi zubi


Čeljusti koje se pomiču ili klikću


Zubi koji se nenormalno preklapaju – ili se uopće ne preklapaju


Procjenu zatečenog stanja i dijagnozu treba postaviti specijalist ortodoncije te posljedično odrediti idealno vrijeme za početak ortodontske terapije te vrstu ortodontskog aparata.

U Ortodonciji Marelić prvi ortodontski pregled je besplatan, a za njegovo vrijeme možete saznati jako puno o trenutnom stanju zubi vašeg dijeteta te što vam je sve činiti kako bi mu u razumnom roku omogućili lijep i zdrav osmijeh.

Što je naš zadatak?

Naš je zadatak objasniti vam prednosti i mane vašeg odabira te preporučiti ortodontski aparat koji će u najkraćem mogućem roku isporučiti optimalne rezultate kako za funkciju tako i za estetiku osmijeha vašeg djeteta.

Naša najtoplija preporuka već godinama je fiksni ortodontski aparat Damon s metalnim bravicama, a u posljednje vrijeme i terapija Invisalign alignerima.

Kod Damon terapije radi se o sustavu metalnih bravica i elastične žice koja ih povezuje na način da za razliku od ostalih fiksnih ortodontskih aparata trenje između bravica i žice svodi na minimum. Smanjenje trenja doprinosi bržem pomicanju zuba te posljedično skraćuje vrijeme trajanja terapije.

S dugogodišnjim iskustvom u radu s Damon sustavom te mnoštvom upješno završenih ortodontskih terapija s Damon bravicama, sa sigurnošću možemo tvrditi kako je ovaj sustav najbolja kombinacija cijene i kvalitete koja će vašem djetetu podariti pravilan, lijep i funkcionalan osmijeh.

Svi detalji o Damon bravicama dostupni su na linku.

hzzo

Može li vaše dijete dobiti fiksni ortodontski aparat preko HZZO-a?

Od 2011. godine Ortodoncija Marelić ima ugovor sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. To znači da i vi možete dovesti svoje dijete na prvi besplatni pregled u našu ordinaciju kako bi procijenili je li ono kandidat za pokrivanje troškova ortodontske terapije od strane HZZO-a.

Za pregled je potrebno kod svog općeg stomatologa pitati za A1 uputnicu.

case study

Osmijesi s Marelić potpisom

Kraj terapije i skidanje ortodontskog aparata poseban je trenutak za naše pacijente ali i za naš stručni tim. Prekrasan osmijeh koji je pod stručnim vodstvom dr. Marelića nastao, biva otkriven i sreći nema kraja. Kakve rezultate postižemo i zašto toliko volimo naš posao saznajte iz naših Case study-a.

Što drugi kažu o nama