naš blog

Kada pacijenti dođu prvi puta u našu ordinaciju, često zbog straha ili nesigurnosti ne usude se ili ne sjete postaviti sva pitanja koja bi željeli i mi ih apsolutno razumijemo. I sami nam poslije priznaju da kada adrenalin opadne i kada stignu kući, točno znaju što bi nas pitali. Ova prava riznica znanja objedinjena u blogovima zapravo su naši odgovori na pitanja koja su nam pacijenti postavili nakon što su savladali početni strah i nakon što su shvatili da mi samo želimo razumijeti njihove nedoumice i dati im jasne odgovore na njihova pitanja.


09.07.2023.

Zubni implantati – najčešća pitanja

U ovom blogu pokušat ćemo odgovoriti na neka od najčešćih pitanja vezana uz zubni implantati. Sigurni smo da će ovaj tekst ukloniti mnoge nedoumice, a strah od implantata u potpunosti će nestati. ;)
24.04.2023.

Tko je ortodont?

Posjet ortodontu u današnje je vrijeme sasvim uobičajena i česta pojava. Saznajte više o ortodontu i ortodonciji.
09.07.2023.

Što je malokluzija?

Zasigurno ste se prilikom posjete ortodontu i proučavanja ortodontskog nalaza susreli s pojmom malokluzija.
09.07.2023.

Nevidljivi fiksni aparatić za zube

Kada se spomene nevidljivi aparatić za zube, ono što većini prvo padne na pamet je Invisalign, prozirnimobilni aparatić za zube. Međutim, fiksni aparati također mogu biti […]
09.07.2023.

Što je fiksni ortodontski aparat?

Fiksni ortodontski aparat je naprava koja se lijepljenjem pričvrsti za zube i onemogućuje pacijentu da je skine. Za razliku od mobilne naprave puno je sofisticiranija.
09.07.2023.

Dijagnostika u ortodontskoj terapiji

Dijagnostika je možda i najvažniji korak u cjelokupnom liječenju ortodontskih anomalija. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ona korisna te koliko nam pomaže da dođemo do konačnog cilja.
09.07.2023.

Prirodni lijekovi za zubobolju

Kako izliječiti zubobolju na prirodan način? U našem blogu pročitajte kojih je to 6 prirodnih lijekova zubobolju koja će ublažiti ili ukloniti zubobolje.
09.07.2023.

Njega nakon dentalnih zahvata

Na što sve trebamo paziti nakon dentalnih kirurških zahvata te kako pravilno njegovati liječeno područje?
09.07.2023.

Izbjeljivanje zubi i najčešće tehnike

U stomatološkoj praksi često se susrećemo s pitanjima o izbjeljivanju zubi, njihovim tehnikama, kontraindikacijama i trajnosti pa smo vam u našem blogu odlučili dati odgovore.
09.07.2023.

Prikaz slučaja | Ana M. – Fiksni aparatić DAMON

U ovom prikazu slučaja opisat ćemo tijek terapije u kojoj smo koristili fiksni aparatić za zube - DAMON, koji je uz dodatnu dentalnu terapiju omogućio zdravlje i estetiku osmijeha naše pacijentice.
09.07.2023.

Case study Angela Zajc

U nastavku ovog teksta želja nam je pokazati na primjeru realnog slučaja naše pacijentice korigiranje nekoliko dotrajalih zubi uništenih paradentozom kao i nadomjestak nedostajalih.
04.09.2023.

Što je bruksizam?

Jeste li se ikad probudili ujutro s ukočenom vilicom ili bolovima u području žvačnih mišića? Ili pak, imate česte glavobolje kojima se ne može naći uzrok? Možda patite od bruksizma, a da to ni ne znate!