Prikaz slučaja | Valnea F. – ortodontski aparatić za zube

Endodoncija – najčešća pitanja
10. svibnja 2017.
Dijagnostika u ortodontskoj terapiji
Dijagnostika u ortodontskoj terapiji
16. lipnja 2017.
Ortodontski aparatić za zube - Valnea
U ovom case studyju pobliže ćemo objasniti tijek terapije u kojoj smo koristili Headgear fiksni ortodontski aparatić za zube.

Pacijent:Dob:Fiksni ortodontski aparatić za zube:

Valnea

17 godina

Straightwire tehnika, MBT preskripcija bravica, CuNiTi žice, Headgear, elastične gumice za intermaksilarni vlak

Opis problema

Pacijentica je prije početka terapije imala nekoliko problema sa položajem zuba; blagi nesrazmjer u veličini zuba i raspoloživog prostora u zubnom luku. Obzirom da su prednji gornji zubi izrazito stršali prema van, pacijentica je bila zabrinuta za estetiku svog osmjeha. Prednji zubi su u odnosu na donje stršali 9,5 mm te se razmišljalo o terapiji koja uključuje vađenje pojedinih zuba, kako bi se prednji sjekutići mogli pogurati unazad i prilagoditi donjima.

Tijek terapije

Pacijentici je napravljena nivelacija zuba kako bi se izravnala linija osmijeha, te je cjelokupna terapija obuhvatila i nošenje Headgeara i intermaksilarnih gumica za pomak gonjih sjekutića unazad. Pacijentici je predloženo nošenje ortodontski aparatić za zube Headgeara zbog prirode problema, jer unatoč tome što nije atraktivnog izgleda, iznimno je ugodan za nošenje te se postižu vrlo dobri rezultate u ovakvim situacijama. Headgear je ortodontski aparatić za zube koji se nosi oko vrata, povlači sve gornje zuba unazad, te ima dvojaki učinak: skeletalni i dentalni, odnosno djeluje na čeljust i zube.

Zaključak

Zahvaljući disciplini pacijentice koja je redovito nosila ortodontski aparatić za zube Headgear i intermaksilarne gumice, ispravili su se gornji sjekutići i prilagodili položaju donjih zuba. Na taj način izbjegnuto je vađenje prvih gornjih pretkutnjala sa obje strane. Unatoč naporima ortodonta, bez dobre suradnje pacijenata tijekom terapije, teško je postići izvrsne rezultate. Upravo zahvaljujući dobroj suradnji pacijenata i timskom radu sa terapeutom ortodontom, može se u većini slučajeva riješiti ortodontska anomalija i bez vađenja zuba. :) Javite nam se i rezervirajte besplatni pregled! I vi zaslužujete novi i prekrasan osmijeh! ;) Ispuni naš upitnik potpuno anonimno i saznaj jesi li i ti kandidat za ortodontsku terapiju!

Pročitaj više o posebnim pogodnostima plaćanja i saznaj zašto je upravo Ortodoncija Marelić pravi izbor za tebe! ?

Opis problema: Pogledajte iskustva naših pacijenata i njihove video testimonijale.
Dr. Marelić
Dr. Marelić
Dr. Srđan Marelić specijalist je ortodoncije i beskrajno je posvećen svakom pojedinom slučaju i pacijentu. Studij stomatologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. g. Velika strast za ortodoncijom i želja da svojim pacijentima pruži najbolju moguću uslugu potiče dr. Marelića na kontinuirano usavršavanje i implementaciju najnovijih tehnologija.