Prikaz slučaja | Tomislav R. – DAMON aparat za zube

Damon ortodontski aparatic prije i poslije
Prikaz slučaja | Nina R. – DAMON ortodontski aparatić za zube
23. veljače 2017.
Aparat za zube DAMON
U ovom prikazu slučaja opisat ćemo tijek terapije u kojoj smo koristili fiksni aparat za zube DAMON, koji je omogućio zdravlje i estetiku osmijeha našeg pacijenta.

Pacijent:Dob:Fiksni ortodontski aparat za zube:

Tomislav R.

37 godina

DAMON Q, CuNiTi žice, TMA žiceOpis problema

Pacijent je imao izraženu ortodontsku anomaliju s obostranim križnim zagrizom zbog uske gornje čeljusti. Uz navedeni poremećaj širine zubnih lukova, nadovezala se skeletalna anomalija odnosa čeljusti, tako da pacijent nije mogao gristi na prednje zube. Skeletalni poremećaj čeljusti teže se rješavaju kod odraslih osoba, te je često potrebna kirurška intervencija za sanaciju problema. No upornošću i disciplinom pacijenta problem smo riješili na jednostavniji način. Također, zbog nesrazmjera u veličini zuba i kostiju, zubi su se pomakli u dva reda i rotirali kako bi zauzeli manje mjesta.

Tijek terapije

Postavili smo DAMON ortodontski aparat za zube zahvaljujući kojem smo zatvorili prostor u gornjoj čeljusti gdje je nedostajao zub. Na taj način uštedilo se na dodatnim protetskim radovima kao što je most ili zubni implantat.

Zaključak

Dr. Marelić i njegov stručni tim ključ su uspjeha naše ordinacije te uspješno rješavaju i vrlo zahtjevne ortodontske slučajeve poput ovog. Disciplina pacijenta koji nosi DAMON ortodontski aparat za zube od iznimne je važnosti, te je naš Tomislav pokazao motiviranost i kooperativnost što je također doprinijelo uspješnosti terapije. Slučaj je riješen bez vađenja zubi i oštećenja koštanih stijenki, te je također vidljivo kako se zubno meso na desnom gornjem očnjaku spustilo. Nadogradnjom gornjeg desnog sjekutića i zahvaljujući sigurnoj i preciznoj ortodontskoj terapiji, na zadovoljstvo pacijenta i cijelog tima, osigurana je vrhunska estetika osmjeha! :)

Ispuni naš upitnik potpuno anonimno i saznaj jesi li i ti kandidat za ortodontsku terapiju!

Pročitaj više o posebnim pogodnostima plaćanja i saznaj zašto je upravo Ortodoncija Marelić pravi izbor za tebe! ?

Opis problema: Pogledajte iskustva naših pacijenata i njihove video testimonijale.
Dr. Marelić
Dr. Marelić
Dr. Srđan Marelić specijalist je ortodoncije i beskrajno je posvećen svakom pojedinom slučaju i pacijentu. Studij stomatologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. g. Velika strast za ortodoncijom i želja da svojim pacijentima pruži najbolju moguću uslugu potiče dr. Marelića na kontinuirano usavršavanje i implementaciju najnovijih tehnologija.